donderdag 21 september 2017

Eindelijk weer bericht uit het hoge noorden 😉

Het heeft even geduurd, maar dan nu eindelijk weer even de tijd om een berichtje te tikken!
Het zijn drukke dagen geweest, maar ondanks de druk genieten we nog steeds! Er moet heel veel gedaan worden op het bedrijf, we doen hard ons best, en voor ons gevoel schiet het voor geen meter op. Maar wat is het dan een leuke opsteker als gisteren 2 mensen van Fuite hier komen en dan zeggen dat ze kunnen zien dat er al heel wat werk verzet is! We houden stug vol, en dan zullen we het zelf ook vast meer gaan zien!  We genieten nu nog maar even extra van het prachtige uitzicht, en letten dan maar wat minder op de minder fijne dingen 😁

                                                               Prachtig toch?
           
En terwijl ik de foto maakte, had ik het nog niet echt door, toen ik verder wilde lopen liep ik bijna op m'n sokken verder!  Het resultaat van even stil staan, was dit;

😨

Verder is het ook even wennen en uitproberen om zelf brood en dergelijke te bakken.  Gelijk na de eerste x de broodbakmachine te gebruiken, sneuvelde hij al!  Gelukkig is Jasper handig, en hij had  zo het probleem gevonden!  Onderdeel besteld en 3 dagen later kon ik weer met de machine bakken!  Dan is zo'n machine toch wel handiger en minder bewerkelijk dan brood uit de oven!  Al ging het brood uit de oven, na een tweetal misbaksels, ook prima!

Van Jasper zijn vader kregen we het Deense recept voor een Gulerodskage. Een soort van worteltjestaart! Het recept werd getest, en het was een succes!
Het beslag zag er niet uit....

Maar eenmaal gebakken, zag het er stukken beter uit, en de smaak was ook aardig goed.  Hij was alleen vreselijk zoet!


Voor op het erf blijken 3 appelbomen te staan, met heeeeel veel appels!  Dus tussen de bedrijven door werden er nog wat appels geplukt, 2 wasmanden vol, van alleen al het kleinste boompje!

                                                         Dit is nog niet de hele oogst...

Het plukken ging onder toeziend oog van Lilo , ze geniet van alle vrijheid,  rent de hele dag rond, en jaagt ÊÊn van de bouwvakkers graag de stuipen op het lijf. De man is zo bang voor haar, dat ze nu verplicht aan een heel lang touw zit als wij aan het werk zijn.  Want binnen blijven is geen optie, dan houd ze een complete schoenendans! Alle schoenen, klompen, crocs... alles waar je op kan lopen sjouwt ze dan naar haar mand,  en ze zet graag alle deuren open voor de katten.  Voor de rest gaat het hier helmaal goed. De andere Denen die hier werken vinden haar een prachtige hond, en lachen erom als ze hen luid blaffend begroet.


Afgelopen weekend was ons vrije weekend.  We hebben ons zaterdag ons even heel nuttig gemaakt met onze eigen dingetjes die telkens bleven liggen.  Zondag zijn we naar een kerk in Esbjerg geweest.  In Vledderveen waren we een kleine kerk gewend, maar deze was nÃ˛g kleiner!  Er stond ruim van tevoren aangegeven "baptisten kirke" , dan verwacht je een aardig grote kerk.  Het bleek een mooi, klein houten gebouw te zijn.

 Eenmaal binnen stonden  we weer versteld. We kwamen in een klein lokaaltje, waar 16 stoelen klaar stonden.  We werden heel hartelijk verwelkomd,  de voorganger nam uitgebreid de tijd voor ons,  en zei ons eerlijk dat deze kerk waarschijnlijk niet geschikt voor ons is.  Het is een gemeente waar iedere zondag 8-15 mensen samen komen, meestal alt al 70+. De voorganger heeft ons gewezen op een kek in Grindsted, dat is een jongere kerk, er kerken meer Nederlanders, en hij heeft direct een Nederlands gezin voor ons gebeld, en zo zaten we s middags bij dat gezin op de koffie!  Hoe snel kan het gaan! Zij hebben ons veel uitgelegd,  en we voelen ons zeker welkom!

Verder hebben we hier vorige week heel veel regen gehad, en door dichtgeslibte dakgoten, regende het op een gegeven moment ook in onze slaapkamer!  Dus we hebben een nachtje gelogeerd in ons eigen huis!  De volgende avond maar gauw even de shovel erbij en de dakgoten schoon gemaakt!


Zo, dit was het weer voor deze x! Iedereen de hartelijke groeten van ons!

Oh ja! Bedankt voor de kaarten die we hebben ontvangen!  De kaarten zijn lang onderweg,  maar ze komen er wel! 😉 Vanmiddag een kaart gekregen, die op 9 september al is afgestempeld in Nederland!

4 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen hoe het met jullie gaat en jullie belevenissen te volgen ,veel nieuwe dingen die op jullie pad komen
    Is er geen bakker in de buurt?
    Zet er is wat foto,s op van je huis/ stal geen idee hoe het er uitzien kunnen wij ons een beetje een voorstelling maken
    Hartelijke groeten v Hennie( meuije)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed om te lezen dat het jullie goed gaat.
    Volgens mij zit er ook beweging in de verkoop van jullie huis,
    Ik hoop voor jullie dat het snel verkocht is. Ziet er prachtig uit daar. Leuk hoor. Groetjes van de overburen met bullen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi hoi! Ja het gaat zeker goed! En inderdaad ons huis is zo goed als verkocht! Groetjes!

      Verwijderen
    2. Vanaf gister staat er verkocht! Wat zijn wij blij voor jullie! Van harte gefeliciteerd!

      Verwijderen