vrijdag 8 september 2017

Eerste week in Denemarken

De eerste, hectische, week in Denemarken zit erop!
Er is veel werk verzet, met dank aan onze beide ouders en Ankie!  Zij hebben heel veel in huis gedaan. Zodat wij ons konden richten op de kalveren. We hebben veel geleerd, veel werk verzet,en de eerste stappen genomen in het weer netjes krijgen van het bedrijf.
Toen we hier  vorige week vrijdag aankwamen,  viel het best wel even tegen. Doordat de sloper 'een foutje' had gemaakt,  is een heel deel van het huis verdwenen.  Een slaapkamer, kantoor, toilet, en garage zijn met de grond gelijk gemaakt.  Maar geen nood, we hebben nog steeds ruimte genoeg 😁

Vrijdagavond, bij aankomst in Glejbjerg

Er zijn 70 stieren vertrokken, en 70 kleine kalfjes zijn er voor in de plaats gekomen. Nu de kleintjes zijn gekomen, is de rust (even) weer gekeerd.  
We hebben een paar hele lange dagen gehad,  7:00 tot 21:00 was geen uitzondering  😋 maar we hebben het met plezier gedaan,  en zoals een Deense chauffeur tijdens een plensbui zei: when you can smile in the rain, you're a happy person! 
En we hebben wat afgelachen! 
Natuurlijk was het ook wel even slikken als zondag Jasper zijn ouders vertrokken en donderdag mijn ouders en Ankie, dan dringt het even door hoe ver we bij elkaar vandaan wonen.  Máár gelukkig is er Whatsapp, telefoon, enz
Een mooie zonsondergang onderweg naar glejbjerg

Vandaag zijn we naar Aabenraa geweest om ons in te schrijven,  we kregen een stapel papieren die we moesten invullen, er werd Henny verteld dat ze geen "van der Spek" genoemd zal worden hier, maar weer "de Weerd". Dat schijnt hier normaal te zijn.  Ach ja, er zijn ergere dingen😄
Nu moeten we 4-6 weken wachten, en dan komt de zogenaamde gele kaart en dan kunnen we ons inschrijven bij de gemeente, een rekening openen, auto kopen, huisarts zoeken en dergelijke.  Nu zijn we dus even zwevend, maar omdat we beide een contract hebben zijn we verzekerd van een verlijfsvergunning .

Ook de boodschappen zijn even wennen, en het is een ware speurtocht door de supermarkt, maar ook dat gaat vast goed komen! 
Ondertussen mochten we woensdag ook nog Jasper zijn verjaardag vieren, bedankt voor de felicitaties! We werden verrast door Rick & Agnes die onverwachts langs kwamen, en ook gezellig een nachtje bleven, ach ja, bedden genoeg en wij zijn niet de moeilijkste! 
Aanstaand weekend is ons "werkweekend"  dus zijn  we dinsdag lekker een dagje vrij! 

Fijn weekend allemaal!

Een prachtige zonsopkomst, waarbij spontaan  het lied bij me boven kwam drijven;
🎶"De zon komt op, maakt de morgen wakker..."🎶

https://youtu.be/KeVjB-SXqwU


1 opmerking:

  1. Wat leuk allemaal. Behalve dan dat ze jullie huis hebben gesloopt.Nog van harte gefeliciteerd. Hier staat jullie huis er nog prima bij ondanks de storm.
    Ik blijf af en toe eens kijken naar jullie.
    Vriendelijke groet van de overburen met de bullen. Een hele dikke knuffel voor jullie Lilo.

    BeantwoordenVerwijderen