maandag 31 juli 2017

Hoe het begon...

 Het trok Jasper al jaren,  en de laatste jaren begon het ook bij Henny steeds meer te kriebelen.
Scandinavië had onze voorkeur,  en in de afgelopen vakantie wilden we in Noorwegen rond kijken naar welke mogelijkheden daar waren.
Op de heenreis,  liep er het één en ander tegen, waardoor we 3 uur hebben stil gestaan.
Daardoor konden we niet meer doorrijden naar Hirtshals. Maar kwamen we terecht bij natuurcamping Denemarken, waar de Nederlandse eigenaren, heel lief,  op ons hadden gewacht.  De volgende dag raakten we weer aan de praat,  en bleek dat zij in de winter op een kalverhouderij werkten.  Lang verhaal in het kort; Jasper werd voorgesteld aan die kalverboer, waarop hij Jasper weer voorstelde aan zijn baas , en wat volgde was een dag later een soort van telefonisch sollicitatiegesprek!
We hebben wel aangegeven dat we onderweg naar Noorwegen waren,  en we daar ook rond wilden kijken.  Dat was geen probleem en we spraken af dat we op de terugweg langs zouden komen voor een verder  gesprek.
Eenmaal in Noorwegen werden,  leek het,  alle deuren voor onze neus gesloten.
Maar desondanks hebben we een fantastische vakantie in Noorwegen & Zweden gehad,  op prachtige plaatsen geweest,  veel informatie gekregen,  veel beleefd,  maar voor Henny was het niet "je van het", bij haar kriebelde Denemarken veel harder 😉

Op de terugweg weer contact opgenomen met de kalverhouder, en we konden maandag bij hem terecht, en zouden dan ook gelijk het bedrijf en de bedrijfswoning te zien krijgen . Na een lang en,  voor ons gevoel, goed gesprek,  en een bezichtiging van het complete bedrijf,  gingen we met onze hoofden vol informatie rustig aan op weg naar Nederland.
We hebben heel wat gepraat,  overwogen,  vergeleken,  en wat al niet meer.  Want het voelde voor ons beide héél goed!  Maar als we het avontuur aan wilden gaan, betekende het wel; op héél korte termijn!
We besloten de knoop door te hakken... Nu moesten we de ouders,  eerst maar eens inlichten.  De reacties waren verbazingwekkend!  Ze hadden het vrijwel allemaal aan zien komen. Na onze ouders kwamen we aan bij onze broers, zussen, zwagers en schoonzussen, de reacties waren allemaal erg leuk en lief, en weer was lang niet iedereen verbaasd.  We hadden zelf niet door dat we zulke "open boeken " zijn!  😄
Langzaamaan druppelde het nieuws zo de wereld in,  en kregen we veel reacties,  erg leuk!

We zijn nu druk met inpakken, verzamelen en weggooien.  Het huis word steeds leger.  Binnenkort word het huis te koop gezet,  en hopen wij dat het vlot verkocht word.
Er moet nog wel het nodige gebeuren,  maar mede dankzij alle hulp,  waar we super blij mee zijn,  schiet het al lekker op!


Via deze blog hopen we jullie allemaal een beetje op de hoogte te houden van onze Deense avontuur en de aanloop er naar toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten